pondělí 5. března 2012

9/52: Dva

Ačkoliv v první chvíli to vypadalo, že opět žádný spásný nápad nepřijde, nakonec jsme toho vymysleli tolik, že jsme si prostě nedokázali vybrat. I když u tématu s názvem "Dva" by určitě neměla být jen jedna fotka, to dá rozum, že? A co je ještě lepší než dvě fotky? Samozřejmě dvě fotky hned několikrát! Tak směle do toho...

První téma, které jsme se pokusili zpracovat, se týká naší oblíbené části bytu: knihovny. Takže tu jsou naše knižní dvojky:



Jistě jste si povšimli, že všechny knížky využité v obou dvojkách mají něco společného - jsou to všechno druhé díly. A tady je ještě jedna: naše druhé díly pózují společně s knihovníkem:






S knížkami má vlastně mnohé společné i druhé téma. V sobotu jsme podnikli veskrze poučnou cestu po Starém městě, v jejímž rámci jsme se zašli podívat i na Betlémskou kapli. Jan Hus byl nejen místním kazatelem, ale také poměrně plodným autorem.


Naše cesta měla ale trochu jiný cíl, mnohem tajemnější. Zavedl nás do temných uliček plných polorozpadlých domů, křídových nápisů na zdech a vzkazů, jejichž obsah je někdy lepší nerozluštit... vydali jsme se po stopách bájných Stínadel a jejich obyvatel, Vontů, které ve svém díle tak barvitě popisoval Jaroslav Foglar (mimochodem vedoucí pražské Dvojky, legendárního skautského oddílu - pěkně propojené, že?). A našli jsme víc, než jsme čekali: Uctívači Ginga ožívají!


A na závěr už jen taková perlička, která na nás vykoukla dnes ráno - dvě vajíčka, čtyři žloutky. Dvoje dvojčátka. Pěkná náhodička;)


Žádné komentáře:

Okomentovat